menu
icon

Dien uw aanvraag in

Laat de professionals uit Heerhugowaard weten wat uw wensen zijn

icon

Wacht een aantal minuten

Onze professionals worden op de hoogte gesteld en doen een voorstel

icon

Vergelijk!

Vergelijk de aanbiedingen en kies die wat het beste bij u past

mediators Heerhugowaard

Een kundige Mediator uit Heerhugowaard helpt u graag verder.

Mediators Heerhugowaard: de werkwijze

U maakt gebruik van mediation wanneer jullie gewoon nog door een deur kunnen. Voordat dingen escaleren en er een advocaat aan te pas moet komen. Overigens is het zo dat bij een uitspraak van een rechter er altijd één van de partijen in een conflict de zaak verliest, de oorzaak van het conflict zal dus niet opgelost worden. Mediation kiest u voor u allebei.

De mediator leidt het gesprek en zal alleen vragen stellen, maar zal nooit advies geven. Uiteraard zorgt een mediator er wel voor dat er informatie wordt gegeven die in een bepaald conflict nodig is. De goede intentie van beide partijen die bij dit conflict betrokken is dus nodig om tot een goede oplossing te komen. Van allebei de partijen wordt verwacht dat zij naar elkaar kunnen luisteren en zich kunnen inleven in elkaars situatie.

Sowieso zal tijdens het eerste gesprek zal de mediator vertellen hoe het proces in zijn werk gaat en er wordt een overeenkomst getekend. In de overeenkomst staan dingen zoals het waarborgen van de vertrouwelijkheid van de gesprekken en dat alle sessies op vrijwillige basis plaatsvinden.

Is het punt bereikt dat alle onderliggende oorzaken boven tafel zijn en voor alle partijen goed zijn besproken, dan kan het onderhandelingsgesprek plaatsvinden. In de afrondingsfase kunnen de partijen dan tot een definitieve oplossing komen, waarna deze oplossing zal worden vastgelegd in een vaststellingsovereenkomst. Zo ontstaan er geen misstanden over wat er is besproken.

Een mediator uit Heerhugowaard kan onder andere worden ingeschakeld voor:

  • geschillen in de relationele sfeer
  • conflicten tussen buren
  • geschillen tussen werkgevers en werknemers
  • geschillen tussen afnemer en leverancier
  • overige zakelijke geschillen
  • conflicten met overheidsinstanties
443
Klanten geholpen met mediators vergelijken
2.919
Totaal gerealiseerde professionele connecties
€ 112,-
Gemiddelde besparing p.p. door te vergelijken
Heerhugowaard

Heeft u een zakelijke mediator uit Heerhugowaard nodig?

Een ondernemer loopt altijd het risico op juridische geschillen. U kunt misschien niet meer door één deur met een businesspartner? U heeft een geschil met een leverancier of een klant, of er is een conflict op de werkvloer ontstaan, waarbij u een probleem met een personeelslid heeft.

De stap naar de rechtbank is natuurlijk snel gezet, maar hoe zeker bent u dat dat de juiste stap is? Een stap naar de rechter zal vaak dan ook betekenen dat uw relatie met die klant definitief verloren is. Vooral als dit een goede klant is die u eigenlijk niet wilt missen, dan is de gang naar de rechtbank misschien toch een iets te grote stap. En hoe hoog het conflict met uw werknemer ook is opgelopen, een medewerker kan het u nog flink lastig maken.

Alhoewel het misschien niet altijd zo lijkt, zijn er voor vrijwel alle conflictsituaties wel oplossingen te verzinnen. Het probleem is vaak dat het conflict te hoog is opgelopen en beide partijen te eigenwijs zijn om nog enige toegeving te doen. Een oplossing in een conflictsituatie is wenselijk, maar de stap naar de rechtbank vindt u een te grote stap? Denk dan eens aan de inzet van een mediator.

Bent u verwikkeld in een juridisch conflict, en ziet u de gang naar de rechter als een te grote stap? Dan kunt u een mediator inschakelen. Bent u werkzaam in Heerhugowaard of in buurt daarvan, dan bent u hier aan het juiste adres. Op het moment dat u uw gegevens hier invult ontvangt u gauw prijsopgaven binnen van verschillende mediators in Heerhugowaard.

mac
mac
img

Ik ben Melik Zandvoort, regiomanager in Heerhugowaard. Ik sta persoonlijk garant voor een succesvolle connectie tussen u en een mediator uit Heerhugowaard.

Op zoek naar betaalbare bemiddelaars uit Heerhugowaard?

Een gang naar de rechtbank is niet nodig als u gebruik maakt van mediation. Misschien wint u uw zaak wel voor de rechtbank als u gelijk heeft, maar ga er wel vanuit dat in geval van een rechtszaak beide partijen het slachtoffer zijn. In geval van een rechtszaak zal de relatie tussen beide partijen kapot gaan en heel moeilijk te herstellen zijn. Op commercieel gebied kan dit enorme gevolgen hebben, zowel financieel als uw goede naam die in een negatief daglicht komt te staan.

Bij een gerechtelijk vonnis is de verliezende partij ook nog eens een dubbele verliezer, want deze partij wordt ook veroordeeld voor het betalen van alle proceskosten. Betrokken partijen dienen in een mediationproces er dus het beste van te maken. Wanneer de betrokken partijen tot een werkende oplossing komen, is dat vooral te danken aan intenties en omdat de mediator als onafhankelijk partij bij de gesprekken aanwezig was.

Met mediation is er altijd de kans om tot een passende oplossing in wat voor conflict dan ook te komen. Op zoek naar een mediator uit Heerhugowaard? Zorg ervoor dat uw conflict snel tot het verleden behoort en laat diverse professionele mediators in Heerhugowaard verschillende prijsopgaven naar u toezenden.

Snel vrijblijvende offertes aanvragen

Recensies

Dit is wat tevreden Mediator matches over Professionals Heerhugowaard te zeggen hebben!

img

Jurrien Worst

Ik ben via Professionals Heerhugowaard in contact gekomen met een geschikte Mediator. Door de deskundige service van Professionals Heerhugowaard heb ik super snel een goede professional weten te vinden. Dit heeft mij heel wat zorgen bespaart!

img

Fientje Jagers

Vrijwel meteen een Mediator gevonden. Ik ben goed en deskundig ontzorgd door Professionals Heerhugowaard. Ook buiten kantooruren stonden ze voor mij klaar!

Professionals uit andere branches in Heerhugowaard

Let's Talk

Bij Professionals Heerhugowaard staan we altijd voor u klaar. Vul het formuliertje in of neem contact op, dan helpen wij u zo goed mogelijk verder.

Naar het contactformulier